woensdag 10 oktober 2012

De trap..

Zoals beloofd zijn hier de foto's van de trap.

De vorige bewoners hebben ooit een idee gehad om de trap te betegelen met vloertegels. Dit hebben ze alleen nooit afgemaakt. De tegeltjes zijn er dan ook bij de eerste dag dat wij de sleutel hadden afgebikt.

Wij wonen in een huis wat net na de oorlog is gebouwd, in dit soort huizen hebben ze smalle trappen. Een paar weken terug hebben Pa en René de trap verbreedt. Daarna heb ik de treden helemaal afgesmeerd. Wat een klus! Maar het is heerlijk we niet meer op hoeven te letten of we naar beneden vallen. Doordat wij de trap verbreed hebben kon hij niet meer geverfd worden. dan blijf je altijd zien dat er een stuk aangezet is.
Voor


Na


Het ziet er allemaal nog erg steriel uit, en een beetje kaal. Maar nu kunnen wij opzoek naar spulletjes om het wat aan te kleden.
We hebben gekozen voor een wat stugger tapijt, antraciet grijs. Dat het stug is heeft zijn voor en nadelen. Het voordeel is natuurlijk dat wij niet van de trap af vallen omdat het glad zou zijn. Maar het nadeel.. tsja, dat zijn onze Brittjes. Het is hier namelijk één groot feest in huis geworden, jut en jul zijn er van overtuigd dat de trap één grote krabpaal is geworden. En ja, daar worden wij wat minder vrolijk van.
Beneden in de woonkamer staat een donkergrijze krabton, en boven in de kamer waar ik de computer heb staan staat een levensgrote krabpaal van bananenblad (ik vindt ze zo verschrikkelijk lelijk in de woonkamer!) Maarja.. misschien moeten wij onze Britjes dan toch nog maar een krabpaal kado geven om van de trap af te blijven. Okee.. ik weet het, het is misschien een beetje overdreven. Maar ahg.. Vooruit dan maar..

Dus vandaag kwam er een héél groot pakket binnen, en voor ik het wist, zaten ze erin. Nu maar weer eens zien waar ik dat grote ding (hij komt tot mijn schouders) neer ga zetten. Ik hoop in ieder geval dat ze de trap weer even met rust laten..


maandag 1 oktober 2012

Herfst sfeer..

Het tapijt zit op de trap. Het ziet er super uit. René heeft er behoorlijk wat werk aan gehad. Nog even de afwerking en dan zal ik jullie het resultaat laten zien.

Wat is de herfst toch heerlijk, al die warme kleuren. Ik heb een simpel bosje bloemen staan, zonder teveel gedoe want daar hou ik niet van. Wat papaverbollen en wat herfstbesjes die mooi verkleuren. 

Vorig jaar rond deze tijd kochten wij een nieuwe keuken en werden de eerste voorbereidingen gedaan voor ons nieuwe huis. Dus geen gezellige herfstdecoratie, daarom geniet ik er nu dubbel van! (stiekem kan ik ook niet wachten op de kerst, maar dat lijkt mij nog een beetje vroeg)Oja.. dit moet ik natuurlijk even met jullie delen!


Alweer een week woont ze bij mijn ouders. Een poosje geleden heb ik jullie verteld dat mijn moeder een Cattery op gaat starten en naast haar lieve grijze Britt en mooi goudkleurig gemarmerd poesje bij zou krijgen. Ze heet June.

En ik kan je vertellen, ze is zo leuk! Een echte kroelkat, en vreselijk ondeugend! Ook Britt kan er inmiddels wel aan wennen. Erg leuk om dit allemaal van dichtbij te zien.


Als je het leuk vind kun je een kijkje nemen op mijn moeders blog: 

klik dan even hier!


June


Ik wens jullie allemaal een heel fijne week!