zondag 26 augustus 2012

Noord Frankrijk

Weer terug van een zalig, zonnig weekje Noord- Frankrijk. We hadden een Gite geboekt bij een dame met 3 gastenkamers, een gite en een atelier in de Champagnestreek. Het werd een bijzonder weekje, dit mede door de "bijzondere" gastvrouw. Deze dame, Rood gekleurd haar, lipjes gestift, en iedere dag een verschillend bloemetjesschort uit de plaatselijke kringloop, liep de hele dag te klagen. Wij hebben erg moeten lachen toen we even bij haar aan tafel gingen zitten en ze vroeg: "RenĂ©, kan ik jou even wat vragen, jij bent nog lekker jong, kun jij voor mij even een lekker glas wijn inschenken". Best apart als je daar te gast bent, vonden wij. Ook kwamen er regelmatig vreemde kreten, die op operazang moesten lijken, uit de keuken. 


In het atelier

Het huis, atelier en de grote tuin stonden propvol met Brocante. Alles door elkaar, overal op, onder en naast. De mooiste vazen, kastjes en spulletjes. Maar helaas, ze kon nergens afscheid van nemen.

Het mooie zwembad hadden wij de hele week voor onszelf, dat was luxe!


In de tuinkamer


De tuinkamer

We hadden een aanhanger gehuurd om wat Brocante in te slaan. Thuis al het voorwerk gedaan, en samen met manlief de markten af. De eerste dag om half 6 vertrokken, prachtig die zon die opkomt en de herten die wegduiken tussen de bomen. Wat leuke kleine spulletjes gekocht en genoten van de gezellige Franse sfeer.


Onderweg, vroeg in de ochtend

 Verder in de week zijn we naar een opkoper van inboedels uit Parijs gegaan. Deze man verkocht een hoop leuke spullen. We hebben er wat luiken gekocht en een prachtig Frans gietijzeren bed. Ook in de plaatselijke kringloop hebben we nog wat spulletjes gevonden.
Binnenkort zal ik wat foto's maken, ook gaat er het een en ander in de verkoop.

Gisteren zijn wij teruggereden uit Frankrijk, vroeg op stap want we wisten dat er in Temploux een grote Brocante markt was van ruim 1500 kramen, 6 kilometer lang. Toen wij hier aankwamen rond 7 uur, stond het hele dorp al vol met auto's. Ook een heel hoop Nederlanders. Ik heel sportief mijn wandelschoenen aangedaan. De mensen die mij kennen lachen zich rot, Jessica met wandelschoenen?, ja echt waar! Tassen mee.. Richting de markt moesten wij al een behoorlijk stuk lopen. Eenmaal op de markt hebben wij genoten van alle prachtige spullen, maar helaas zonder ook maar 1 spulletje terug gekomen. De prijzen warer niet grappig meer en grote spullen konden niet mee omdat we te ver moesten lopen. Dus na anderhalf uur zijn wij teruggekeerd richting huis.

In de tuinkamer

We zullen af moeten kicken van iedere dag vers stokbrood en de overheerlijke croissants. Maar thuis is toch ook wel weer heerlijk. We hebben nog een heerlijke volle week vakantie voor de boeg, dus zat tijd om leuke dingen te gaan doen.

Alvast een fijne week iedereen!

maandag 6 augustus 2012

Oude kist..

Inmiddels hebben we de bagagewagen voor ons weekje naar Frankrijk gereserveerd. Natuurlijk voor het brocante wat we tegen komen. Dat snappen jullie wel. 
RenĂ© en ik kunnen beide slecht tegen stilzitten, vakantie waarbij we lang op bed liggen en een boek uitlezen, is niks voor ons! 
Wij zullen dan ook veel steden gaan bezoeken in Frankrijk en ik denk dat we veel te vinden zijn op de vele brocante markten die er zijn.
We kunnen niet wachten!

Gister was ik nog even bij een kleine garageverkoop waar ik dit leuke kistje tegen kwam, een oude eierenkist. Mijn vader heeft er vroeger nog heel wat gesjouwd bij mijn opa in de groentewinkel.