dinsdag 24 juli 2012

Vakantie..

Het is een beetje stil hier, ik heb niet erg veel inspiratie. Druk met andere dingen. De laatste loodjes voor mijn opleiding.. Niet het leukste wat er bestaat. Maar het moet gebeuren!

Omdat wij dit jaar zijn verhuisd en het huis en de tuin hebben verbouwd. Zouden wij in eerste instantie niet met vakantie gaan. Maar toch begon het wel te kriebelen.. Lekker een weekje weg. Gewoon met de auto, en misschien de kofferbak volgooien met leuk brocante? Tsja.. dan kom je al snel op Frankrijk uit hé. Dus wij hebben een Gite geboekt op een landgoed van een Nederlands gezin. Een huisje met alles erop en eraan,  inclusief heerlijk privé zwembad. Nou, dat zie ik wel zitten! Het duurt nog wel even voordat wij weg gaan, René moet nog een paar weken werken en daarna gaan we ervandoor.

En met dit zalige weer, krijg je natuurlijk vanzelf vakantiekriebels! Want wat is het heerlijk he, die zon, en dan die lange avonden buiten zitten... Zalig!

Vanuit onze tuin kijken wij tegen de kerktoren aan, wij wonen in het oude centrum. En als de zon dan onder gaat en schijnt op de kerk, kan ik het niet laten om er even een foto van te maken.De Dollytubs staan te pronken in de tuin. Oude Engelse wastonnen. Vroeger deden de vrouwen hier hun was in. Aan de gene waar de hosta's instaan zit zelfs nog een zeepbakje. De hosta's zijn nu nog een beetje klein, het is pas hun eerste jaar in onze tuin. Ik vindt de kleur van het blad prachtig kleuren bij de tubs. Ik vond de tubs via internet. Een man bood ze aan als oude vuilnisemmers. Deze meneer vond het zo vreemd wij van zover kwamen rijden, voor 2 vuilnisemmers!? Haha, ik heb verstandig mijn mond gehouden...

dinsdag 17 juli 2012

Lelijk eendje..

Het was geen liefde op het eerste gezicht, ik zag hem staan, hij trok mijn aandacht maar toch liep ik weg. Uiteindelijk heb ik hem toch uit de etalage gepakt, mijn moeder zei gelijk.. "Hee Jes, een echte oude lokeend" En inderdaad, bij thuiskomst even gaan snuffelen blijkt dit een prachtig exemplaar te zijn van een Antieke lokeend.
Waar hij vandaan komt is niet helemaal duidelijk, in ieder geval uit Frankrijk of uit Engeland. Okee.. ik zal het toegeven, zo een lelijk eendje vindt ik het niet meer. Ik begin hem zelfs mooi te vinden door zijn mooie sobere kleuren en zelfs de oude verf is nog zichtbaar.

Een uniek exemplaar, want je ziet ze niet veel meer.

Het lijfje is van kurk, zodat hij goed bleef drijven. De vorige eigenaar heeft er een sokkeltje van hout onder gemaakt zodat hij goed kan blijven staan.

Ook deze gaat in de verkoop!


-----------------

Onder het kopje "Te Koop" staan weer een hoop nieuwe spullen te koop.
Wil je een product kopen? Laat het mij even via de mail weten.

Fijne week dames!

zondag 15 juli 2012

Gietijzeren vaas..

Jammer, weer een weekend met behoorlijk wat regen.. Maar ondanks de regen heeft manlief gisteren toch de tuintafel gemaakt. Zoals ik in mijn eerdere post over de balusters al vertelde, we hebben hier een heel oud granieten blad staan. Die uit de groentewinkel van mijn opa komt, daar functioneerde hij als toonbank. De balusters stonden er super gaaf onder, helaas konden wij onze benen niet meer kwijt. Daarom maar een mooi onderstel van stoer hout, helemaal gemaakt zoals wij het mooi vinden. Ik heb de tuintafel gelijk aangekleed met een gietijzeren vaas. En kon het niet laten om gelijk even een foto van de vaas te maken, zeker nu aan het eind van de middag dat heerlijke zonnetje doorkwam!


zaterdag 14 juli 2012

Golden June

Ik kan het niet laten om hier geen post over te schrijven..

2 jaar geleden gebeurde het... ik heb mijn moeder aangestoken met het Brits korthaar virus. Na het overlijden van hun lieve hond Rodger vond mijn moeder het toch wel vreselijk stil worden in huis. Mijn ouders hebben altijd katten gehad maar sinds de komst van Rodger kon dit niet meer.. die had niet zoveel met katten. Toen de hond er niet meer was, was er mijn vader nog die omgepraat moest worden. Ook die ging uiteindelijk overstag. Na wat speurwerk op internet kwam mijn moeder bij een goede fokster terecht. Hier hebben wij Britt gehaald. Een prachtige lieve grijze dame, met mooie doordringende oranje ogen.
Wij zelf hebben er 2, en mijn ouders vinden het altijd wel erg aandoenlijk om te zien dat ze elkaar liggen te wassen of lekker liggen te kroelen samen in 1 mandje. Na veel nadenken heeft mijn moeder besloten om er nog zo een plaatje bij te nemen. Maar.. dit keer gaat ze het anders doen. Ze heeft na lang nadenken ervoor gekozen om een Cattery op te gaan starten. Met Britt mocht mijn moeder geen nestje, dit omdat zij een navelbreukje had.

Mijn moeder is gevallen voor dit humpie, en niet alleen mijn moeder. Ik ben er net zo verliefd op. Wat is dat leuk zeg, een nest vol kleine britjes van 3 weken oud. Onze britten waren al 5 maanden toen wij ze kregen.Is het geen schatje?
En ze heet... June!

Aangezien ze pas 3 weken is duurt het nog wel even voordat ze bij mijn moeder komt wonen. Ze mag pas met 13 weken weg.. Maarja, als je naar zoiets leuks uitkijkt.. gaan de weken zooo langzaam!

Als je het leuk vindt een kijkje te nemen op mijn moeders blog, ben je uiteraard van harte welkom!maandag 9 juli 2012

Oude balusters..

René en ik zijn weer eens wezen "shoppen". Vorige week al heb ik contact gehad met een man die 2 antieke balusters aanbood. René had ze gevonden en was er zo weg van.

Nou vind ik dat bijna altijd iets in het echt, anders overkomt als op de foto. Dus.. ondanks we ze leuk vinden.. nog niet te hard juichen.
Maar.. toen wij ze zagen waren we helemaal verkocht. Geweldig! Groot, sober, robuust en vreselijk stoer! 

Wat we ermee gaan doen?.. uhm.. geen idee? haha..
Tsja.. maar nee.. hier kan ik geen afstand van doen.
Misschien gaan we ze als poten voor onze tuintafel gebruiken? Mijn opa, die inmiddels 2 jaar overleden is, heeft altijd zijn eigen groentezaak gehad. Toen hij deze verkocht heeft, heeft hij de toonbank meegenomen. Een prachtig grijs doorleefd stenen blad. Mijn vader heeft er voor bij mijn ouders in de tuin een lange eettafel van gemaakt. En hier in de tuin staat ook een prachtig stuk blad te wachten totdat er poten onder komen. Dus wie weet..

Voorlopig staan ze gewoon maar even in de woonkamer, zo kunnen wij er even goed over na denken wat we ermee gaan doen. Oja.. Moby voelt zich de koning te rijk op zo'n hoge pilaar!!

zaterdag 7 juli 2012

Antieke werkbank

Al een poosje zijn manlief en ik opzoek naar een doorleefde werkbank. Zo 1 die zo lekker vergrijsd is en als pronkstuk in de kamer of tuin komt te staan. Dan nog een mooie gietijzeren vaas gevuld met planten erop en het staat helemaal super!

En ja, gister heb ik er één gevonden! Een prachtig exemplaar, 1 met nog hele stoere verroeste onderdelen. Onder het metalen ding op het blad klemde ze vroeger hun plank zodat deze goed bleef liggen. Ook heeft hij een mooie richel waar de timmerman zijn gereedschap en schroeven in kon leggen.

Geweldig toch om te bedenken dat hierop misschien wel prachtige andere oude meubeltjes op gemaakt zijn!?

Alleen deze werkbank gaan we niet houden, wij willen toch graag een groter exemplaar. Daarom biedt ik deze te koop aan. Als je interesse hebt stuur me dan even een berichtje of mailtje. Ik heb hem vandaag gelijk helemaal behandeld tegen houtworm, dus je kunt hem zo neer zetten!

De maten zijn 144 cm lang, 41 cm breed en 73 cm hoog.

Inmiddels is de werkbank verkocht.zondag 1 juli 2012

Mijn Britjes

2 jaar zijn ze inmiddels, onze vreselijke ondeugende brits korthaar katjes.
Broer en zus, en zo ontzettend leuk samen!
Moby is de grote held op sokken, ligt vaak in de meest rare posities en kan vreselijk hard spinnen met zijn mond open. Hij wordt het liefst op zijn buik geaaid. Je vind hem dan ook bijna altijd op zijn rug, languit ergens op bed, de vloer of op de bank.Van buitenstaanders moet hij weinig hebben, toen wij Moby ophaalde durfde hij niks, hij was vreselijk schuw. Maar met heeeel veel geduld, liefde en aandacht is het een heerlijk lief beest geworden.
Moby

Dan zijn zusje Cinny, brutaal en nieuwschierig, en een vreselijk grote mond. Ze mauwt soms zo hard dat ik me schaam voor de buren! Cinny is het liefst overal bij, maar dan ook echt overal bij. Zelfs op de wc en onder de douche zou ze mee willen. Iedere minuut dat René op de bank zit gaat ze op schoot liggen. Ook is ze een echt dametje, zo zit ze er erg graag naast als ik mijn haar doe of een 's morgens mijn dagcreme opsmeer. Als ze de kans krijgt zit ze met haar poot in het potje. Haar favoriete speeltje is een dopje, maakt niet uit waarvan. Van een plastic flesje, een haarspray bus.. het maakt niet uit, ze is er uren zoet mee. En ligt het onder de kast? Dan gil ik toch even keihard?.. dan komt het vrouwtje vanzelf!

Voor jullie zijn ze moeilijk uit elkaar te houden, Moby is een spotted kater. Zijn rug is helemaal licht gespikkeld. Cinny heeft een effen crème vachtje. Het leuke is dat ze vreselijk lief voor elkaar zijn, wassen, kroelen en samen spelen. Prachtig om dat hier te zien rondhuppelen, het verveelt geen dag!
Cinny

Eindelijk.. Lampen!

Tsja, ik moet toegeven dat het eigenlijk best een stom gezicht was, die verhuislampen.

In ons vorige huis hadden wij niet zoveel lampen nodig, 1 voor in de slaapkamer en 1 voor in de woonkamer. Hier hadden wij 2 dezelfde kitscherige kroonluchters hangen. Maar 1 ding is zeker, die komen er hier niet meer in!

Een half jaar heeft hij er gehangen, die ongezellige verhuislamp aan het plafond. Na menig commentaar, vooral van mijn vader, die altijd eerlijk en duidelijk verteld wat hij ervan vind (en waar ik normaal gesproken om lach en zeg, pa nu weet ik het wel weer!), werd het nu wel echt tijd voor wat leuke lampen.

Vorige week had ik op internet wat gave lampen gezien, lekkere robuuste lampen. Een tikje verweerd.

Ik heb ze 's avonds aan René laten zien, maar moest er wel bijvertellen dat ze in Tilburg opgehaald moeten worden. Voor René nooit een probleem, heerlijk zo een man! Juist gezellig, gelijk lekker rond snuffelen in de brocante winkeltjes en een terrasje pakken. We hebben genoten van het zonnetje, een bord Brabantse frietjes, een lekker drankje en een heeeerlijk ijsje toe.

De lampen waren vreselijk vies, en ingedeukt. Manlief vond het wel een goed idee om ze zo lekker stoffig te houden. Is toch gaaf? nou.. laten we dat maar niet doen! Eenmaal thuis heb ik ze eerst een goed sopje gegeven en hebben we de lampen samen uitgedeukt. En ja.. ze zijn super! Helemaal zoals ik verwacht had. Ze zijn zelfs een tikkeltje geoxideerd, wat het juist lekker stoer maakt.

Inmiddels hangen ze, de lampen.. nog niet helemaal naar onze zin. De lampen hebben een zwart draad, dit loopt over het plafond, wat ik afschuwelijk vind. Een idee was om het juist zo te laten opvallen, het draad een beetje nonchalant laten hangen, dat het lijkt alsof ik dit juist mooi vind. Maar nee, ik denk dat we het zwarte touw ook door een ketting moeten rijgen en dan wordt het 1 geheel. Maar dat komt vast wel goed.


Ik ben er verliefd op!